Specialisaties

UW FYSIOTHERAPEUT ADVISEERT, BEHANDELT EN BEGELEIDT.

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardenhuis of verpleeghuis).

Vestiging Fysiotherapie Bernisse / Heenvliet

Bij Fysiotherapie Bernisse kunt u terecht voor onderstaande specialisaties

Fysiotherapie Bernisse: Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.

Fysiotherapie Bernisse: Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie

U kunt bij een kaakfysiotherapeut van Fysiotherapie Bernisse terecht met klachten van het kaakgewricht en klachten in het hoofd-hals gebied.

Fysiotherapie Bernisse: Oefengroep COPD

Oefengroep COPD

De COPD-oefengroep heeft een individueel trainingsprogramma ter verbetering van de conditie en eventueel specifieke oefeningen voor been-, rug-, arm en ademhalingsspieren.

Fysiotherapie Bernisse Specialisaties

Oefengroep Parkinson

De ziekte van Parkinson begint meestal op latere leeftijd tussen het 50e en 60e jaar. Bij deze leeftijdsgroep komt de ziekte voor bij ongeveer één op de 50 inwoners.

Fysiotherapie Bernisse: Echografie

Echografie

Waar een röntgenfoto alleen botstructuren in beeld kan brengen kan een echo ook het kraakbeen van de gewrichten, de kapsels, spieren, slijmbeursen, banden en zenuwen in beeld brengen

Fysiotherapie Bernisse Specialisaties

Oedeemtherapie

Lymfoedeem is een veel voorkomende  aandoening van vooral de armen en/of benen. Het kan worden veroorzaakt door een belemmering van de lymfebanen

Fysiotherapie Bernisse Specialisaties

Tape

Bij het tapen wordt er gebruik gemaakt van sporttape. Hierdoor kan een gewricht geïmmobiliseerd worden, dit gebeurd bij een inversietrauma.

Fysiotherapie Bernisse: Vrije training

Vrije training

Naast fysiotherapie is er in onze vestigingen ook de mogelijkheid tot fitness. De fitness gebeurt onder constante professionele begeleiding.

Fysiotherapie Bernisse: Fysiotherapie na covid-19

Fysiotherapie na covid-19

Fysiotherapie Bernisse heeft reeds lange tijd ervaring met training van zowel de longconditie als de algehele conditie. 

Fysiotherapie Bernisse Specialisaties

Aan huis

Wanneer je niet in staat bent om naar de praktijk te komen dan is het mogelijk dat je door de fysiotherapeut aan huis behandelt wordt

Fysiotherapie Bernisse Specialisaties

Dry needling

Bij dry needling gebruikt de fysiotherapeut meestal een naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten